De praktijk in vogelvlucht
Het begon allemaal in de bus op skivakantie…. Het moment dat we (Bas en ik) de bus in gingen, kreeg ik een telefoontje van de opleiding mondhygiëne dat ik mijn diploma had gehaald. Wat een fantastisch begin van de vakantie. Voor mij stond al vanaf het begin van de opleiding vast dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ik ben namelijk erg eigenwijs, volhardend en zelfstandig…

Tandheelkundige Praktijk Ingrid van Oploo

Om de praktijk wat vorm te geven, mocht ik een stoel bij mijn ouders thuis plaatsen waar ik de patiënten kon behandelen. Van een bevriende tandarts kreeg ik een stoel in bruikleen en dat was het begin van mijn praktijk. Op naar diverse tandartsen om hen te overtuigen dat hun patiënten echt in goede handen zijn bij mij. Gelukkig zagen zij dit ook en begon mijn praktijk al snel aardig te lopen. De eerste twee jaar ben ik één avond in de week gaan werken, wat uitgebouwd werd naar twee avonden en een vrijdag. Ondertussen was ik ook werkzaam in een tandartsenpraktijk, waar ik nog een extra opleiding had gevolgd tot kindertandverzorgster. Na een periode van vijf jaar ben ik alle dagen gaan werken in mijn eigen praktijk. In 2009 opende ik mijn nieuwe praktijk aan ons huis, alles nieuw en precies zoals ik het al die jaren had bedacht.

Er wordt een elektrische tandenborstel van Oral-b Pro 4000 en een aantal goodiebags verloot op de Facebook site: praktijk voor mondhygiëne Ingrid van Oploo. Deel en like de actie om kans te maken op de prijs!

Op 31 maart vindt de verloting plaats.

“Lachen is gezond!”
Op privé-vlak is er ook verandering in gekomen: ik ben moeder geworden van drie ontzettend lieve jongens die nu 6, 4 en 1,5 jaar oud zijn. De praktijk groeit gelukkig nog steeds door, met ondertussen wel twee collega’s om mij te helpen. Wat ik het mooie aan mijn vak vind? Het helpen van patiënten aan een gezonde mond, waardoor ze weer breeduit kunnen lachen. Lachen is gezond! Dat doe ik dan ook vaak met de patiënten. Wat is het een genot om iedere dag het vertrouwen te krijgen van de patiënten om in hun mond te mogen werken!

Tandheelkundige Praktijk Ingrid van Oploo

Tips en weetjes:

 • Ga niet gelijk poetsen als je gegeten hebt, maar wacht 30 minuten.
 • Tandenpasta voor witte tanden helpt alleen tegen wat aanslag.
 • Een tandenborstel komt niet tussen de tanden en kiezen. Ook een elektrische tandenborstel komt hier niet bij.
 • Ragers en stokers halen veel meer plak weg tussen de tanden en kiezen dan floss.
 • Tegen mondgeur kun je het beste je tong poetsen.
 • Bloeding ergens in de mond betekent een ontsteking.
 • Kinderen tot 18 jaar mogen gratis (volledige vergoeding van zorgverzekeraar) naar de mondhygiënist komen.
 • De mondhygiënist is de preventie specialist.
 • Je hebt geen verwijzing nodig om de mondhygiënist te bezoeken.
 • De week van de mondhygiënist is 14 t/m 20 maart 2016
 • Er is nog plaats in onze agenda, dus je mag iedereen sturen!