Behandeling angstige patiënten

Heeft u of uw kind angst voor de tandarts of de mondhygiënist? Dan nemen we alle tijd om die angst weg te nemen.

Wat zijn de oorzaken van tandartsangst?

Het vermijden van tandartsbezoeken vanwege angst is een bekend fenomeen. Het is belangrijk te begrijpen dat deze angst veelvoorkomend is. Tal van angstige patiënten geven aan vooral bang te zijn voor verdovingen en het geluid van boren, vaak als gevolg van onplezierige ervaringen in het verleden. De angst voor de tandarts kan ook voortkomen uit schaamte en onzekerheid over de conditie van het gebit. Bij onze praktijk in Ulvenhout erkennen we deze zorgen en streven we ernaar om patiënten te helpen een gezond gebit te bereiken zonder de last van angst.

Overwin uw angst voor de tandarts met onze tips

Wanneer het zweet u al uitbreekt bij het idee dat u een tandartsafspraak moet inplannen, bereiden wij u graag goed voor. Met onderstaande tips overwint u uw tandartsangst en bereid u uzelf goed voor op een behandeling of controleafspraak:

  • Wat de oorzaak van uw angst ook is, zorg voor vertrouwen tussen u en uw tandarts.
  • Praat met uw tandarts over de angst voor de behandeling die u ondergaat.
  • Laat je goed informeren over de behandeling die u ondergaat zodat u weet wat er gaat gebeuren en waarom.
  • Bent u bang voor de pijn? Sta er dan op dat u verdoofd wordt bij de behandeling.

Angst voor de tandarts? Dan nemen we extra de tijd

Bent u bang voor tandartsbehandelingen? Dan bent u zeker niet de enige. Driekwart van de bevolking (zowel jong als ouder) heeft er mee te kampen. Soms zelfs zo extreem, dat een bezoek eindeloos wordt uitgesteld… met alle gevolgen van dien. Angst voor de tandarts of mondhygiënist kan komen door nare ervaringen uit het verleden, onzekerheid over wat er gaat gebeuren of voor eventuele pijn. Als angst tandarts houden we hier rekening mee en proberen uw angst of die van uw kind in alle rust weg te nemen. We zijn gespecialiseerd in patiënten met angst voor tandartsbehandelingen. We nemen daarom altijd extra de tijd voor u of uw kind, zodat er genoeg tijd is om de angst te verminderen of weg te nemen.  

“We nemen extra de tijd voor patiënten met angst, zodat ze in alle rust kunnen kalmeren.”

Ingrid van Oploo

Bent u bang voor de tandarts en op zoek naar een tandheelkunde praktijk in Ulvenhout?

Bij tandheelkunde praktijk Ingrid van Oploo in Ulvenhout zijn we gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts. Wij bevinden ons in Ulvenhout (regio Breda) en zijn 5 dagen per week open van 08:00 tot 17:00. Bent u benieuwd naar de gezichten achter onze praktijk? We stellen ons graag aan uw voor op onze teampagina!

Voor het maken van een afspraak, het stellen van vragen of het wijzigen van adres en verzekeringsgegevens kunt u ons altijd bereiken via het e-mailadres info@tpvanoploo.nl of telefonisch via 0765611049. De praktijk is in de meeste gevallen telefonisch goed bereikbaar. Het kan echter wel voorkomen dat er niet opgenomen wordt vanwege drukte bij behandelingen. Krijgt u geen gehoor? Spreek dan even een bericht in op het antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk door ons teruggebeld.