Parodontologie

Parodontologie is de behandeling van bloedend, terugtrekkend of gezwollen tandvlees. Deze problemen ontstaan door aandoeningen als gingivitis en parodontitis.

Parodontale behandeling om tandvlees te genezen

Tandvleesontsteking (gingivitis) is een bacteriële infectie van de tandvleesrand. Ontstoken tandvlees is rood en gezwollen, kan wat gezwollen zijn en gemakkelijk bloeden tijdens het poetsen. De bacterie komt uit tandplak. Krijgt gingivitis de kans om voort te schrijden, dan kan het kaakbot worden aangetast (parodontitis). Hierdoor kunnen uw tanden en kiezen los gaan zitten en uiteindelijk uitvallen. Ook kunt u last hebben van een slechte adem. Parodontale behandelingen door de mondhygiënist bestaan uit het schoonmaken van de tandoppervlakken onder het tandvlees in combinatie met een instructie mondhygiëne.

Last van bloedend tandvlees en ruikt u misschien uit u mond? Tandartspraktijk Ingrid van Oploo, in regio Breda, helpt u graag.

Bij tandheelkunde praktijk Ingrid van Oploo kunt u terecht voor al uw parodontale behandelingen. Wij bevinden ons in Ulvenhout (regio Breda) en zijn 5 dagen per week open van 08:00 tot 17:00. Bent u benieuwd naar de gezichten achter onze praktijk? We stellen ons graag aan uw voor op onze teampagina!

Voor het maken van een afspraak, het stellen van vragen of het wijzigen van adres en verzekeringsgegevens kunt u ons altijd bereiken via het e-mailadres info@tpvanoploo.nl of telefonisch via 0765611049. De praktijk is in de meeste gevallen telefonisch goed bereikbaar. Het kan echter wel voorkomen dat er niet opgenomen wordt vanwege drukte bij behandelingen. Krijgt u geen gehoor? Spreek dan even een bericht in op het antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk door ons teruggebeld.